Klankschaalmassage


Hoe ziet een klankschaalmassage er in grote lijnen uit als je bij mij langskomt?

 

Je ligt volledig gekleed in comfortabel zittende kleding op de massagetafel.

De kachel staat aan als het nodig is en je ligt onder een deken waardoor je heerlijk warm blijft terwijl je even helemaal niks hoeft. Het rolluik gaat naar beneden waardoor de buitenwereld letterlijk wordt buiten gesloten en jij alleen maar aan jezelf hoeft te denken. Waar nodig wordt je lichaam ondersteunt door een kussen. Optioneel kun je gebruik maken van een oogkussentje. En als je dan zo comfortabel als maar mogelijk is ligt beginnen we.

 

De klankschalen mogen hun werk gaan doen....

Ze  komen op of naast je te staan en vervolgens worden ze door mij aangeslagen.

De trillingen van de schalen zorgen (over het algemeen) voor ontspanning. Dit is ook de intentie die ik meegeef aan de schalen. Alle soorten emoties en belevingen kunnen en mogen echter gevoeld worden.

Alles mag er zijn.

 

De trilling voel je letterlijk in je lijf doordat de schalen op je komen te staan. Maar ook de trilling van de klank die je hoort zou je in je lijf kunnen voelen. Dit verschilt per persoon. Dit kan zelfs per keer verschillen.

 

Wat bij iedereen wel het geval is, is dat je lichaam voor zo'n 70 à 80 % uit water bestaat en dit geleid de trilling, de klank, door je gehele lichaam.  Eventuele blokkades die zich in het lijf bevinden kunnen hierdoor losgetrild worden waardoor je energie weer beter mag gaan stromen. 

 

Doordat je aandacht naar de klanken mag gaan, krijgt je hoofd de gelegenheid om 'uit' te gaan. Met als gevolg een heerlijk moment voor jezelf.

 

Het hoofdingrediënt tijdens een klankschaalmassage bij mij zijn uiteraard de schalen. Maar ik gebruik ook wisselend andere instrumenten erbij. Denk hierbij o.a. aan een rainstick, een drum, windgong, oceandrum. Dit gaat op intuïtie en het is maar net wat er op dat moment in de sfeer bij past.

 

Een klankschaalmassage zal dan ook nooit precies het zelfde zijn.

De beleving verschilt per persoon, maar ook per keer.

 

Als we aan het einde zijn gekomen help ik je om weer rustig bij te komen.

Altijd op je eigen tempo en op je eigen manier.